Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
nufak Začiatočník

Založený: 28.09.2007 Príspevky: 2 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Štvrtok 04.Okt. 2007 23:36 Predmet: Alergia |
|
|
Ahojky, uz asi rok premyslame s priatelom nad kupou fretky, konkretne samceka. Poctivo sme si nakupili knizky, prestudovali stranky, pobavili sa a aj sa trochu zlakli pocas citania prispevkov na tomto fore Som vsak alergicka na morcata, a tak sa bojim ci nemam alegiu aj na fretky. Chcela by si to overit radsej pred kupou a preto sa chcem spytat ci by sa nenasiel niekto, kto ma doma samceka a komu by nevadilo keby sme k nemu prisli na navstevu aby som so zvieratkom nejaku chvilu stravila. Byvame v Trnave, ale pricestujeme aj do blizkeho okolia. Vopred dakujeme. |
|
Návrat hore |
|
 |
ambera Člen SKCHF

Založený: 10.02.2007 Príspevky: 1354 Bydlisko: v.okolí .. Zlaté Moravce
|
Zaslal: Piatok 05.Okt. 2007 0:25 Predmet: |
|
|
ahoj. ja mám brata alergika jemu moc vadili škrečkovia, /aj som ich musela dať preč z domu také astamtické záchvaty mu spôsobili/ pes len trochu a teraz ked príde ku mne fretky síce moc nemusí, ale nevadia mu, nezhoršujú alergické prejavy, len mu trochu tečie z nosa. 
Naposledy upravil ambera dňa Nedeľa 28.Okt. 2007 20:17, celkom upravené 1 krát |
|
Návrat hore |
|
 |
Joneta Člen SKCHF

Založený: 21.10.2006 Príspevky: 2771 Bydlisko: Banská Bystrica
|
Zaslal: Piatok 05.Okt. 2007 8:57 Predmet: |
|
|
pokiaľ mám správne info, tak alergia na fretky, čo sa týka srsti nikdy nebola potvrdená... teda srsť fretky jednoduxo alergikov nedráždi... jedine môže dôjsť k podráždeniu pokožky, ale to je zas o inom...
skúste a dúfam, že to dopadne dobre a budete mať freťáčika  |
|
Návrat hore |
|
 |
cami Člen SKCHF

Založený: 14.06.2006 Príspevky: 4765 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Piatok 05.Okt. 2007 9:02 Predmet: |
|
|
Mozno by bolo dobre prist k niekomu, kto ma doma fretky a skusit si nejake pomojkat a potom uvidis, ci nastala nejaka reakcia. Ja som tiez citala kopu clankov o tom, ze aj kto bol alergicky na kozusinove zvieratka, tak fretky mu nevadili. Ale asi je to idividualne. |
|
Návrat hore |
|
 |
Jordi Ferret profesional

Založený: 20.01.2005 Príspevky: 3242 Bydlisko: ČR - Olomoucký kraj - Prostějov
|
Zaslal: Piatok 05.Okt. 2007 9:34 Predmet: |
|
|
To bude individuální, moje kámoška je taky alergik a fretky má tři. Občas ji taky teče z nosu, ale nijak hodně ji to nevadí. Myslím, ale nejsem si jistá, je alergická na psy.
Jenže ona alergie na zvířata může být různého charakteru. Může to záviset na struktuře srsti, na zvířecích slinách, na peří a pod. A zřejmě taky na výkalech, čili někomu může vadit ptačí trus ale samotný pták mu nemusí vadit. Nebo u těch křečků to může být moč, nebo třeba jen podestýlka, ve které křeček žije.
Souhlasím s tím, jít si k někomu fretku ozkoušet.  |
|
Návrat hore |
|
 |
nufak Začiatočník

Založený: 28.09.2007 Príspevky: 2 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Piatok 05.Okt. 2007 11:51 Predmet: |
|
|
Neviem ci sa tyka o alergiu na srst, moc sa v tom nevyznam. Kedysi som mala morciatko, kym bolo male tak nic, ale ked vyrastlo musela som ho dat rodicom, tak sa o nho stale vzorne staraju. Ta alergia sa prejavuje nadchou a slzenim oci, a asi po 20tich minutach hladkania sa mi po rukach vytvoria pluzgieriky. Ale zvieratka mam strasne rada, takze si pohladkanie samozrejme nikdy nenecham ujst Tak uvidim, dufam ze sa niekto ozve koho by sme prisli pozriet a ziadne kychanie sa konat nebude Do bytiku si myslim ze fretka by bola najidealnejsie zvieratko. |
|
Návrat hore |
|
 |
Yasmin Ferret profesional

Založený: 10.10.2005 Príspevky: 3621 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: Piatok 05.Okt. 2007 13:16 Predmet: |
|
|
Podle registru jedini co jsou v Trnavskem kraji jsou Janka a Miro - jsou ze Senice a maji Sweet a Cookieho Zkus se zeptat primo jich  _________________
motto: Proč lhát? Stačí mluvit pravdu, aby nám nevěřili.
-- Guy de Maupassant
 |
|
Návrat hore |
|
 |
MajaZ Admin

Založený: 07.07.2004 Príspevky: 3610 Bydlisko: Šamorín
|
Zaslal: Sobota 06.Okt. 2007 7:19 Predmet: |
|
|
Priamo z Trnavy je Kiwi, ozvi sa mi na SS dam ti na nu kontakt.
Naposledy upravil MajaZ dňa Piatok 12.Okt. 2007 14:21, celkom upravené 1 krát |
|
Návrat hore |
|
 |
Belquerst NEPLATIČ

Založený: 31.07.2007 Príspevky: 113 Bydlisko: V tom najtemnejšom kúte pekla
|
Zaslal: Nedeľa 07.Okt. 2007 16:22 Predmet: |
|
|
moja mamka ma alergiu na srst, roztoce, pele, prach atd atd prvy tyzden ked prisiel Kryštof mala furt ply nos, ale uz je tomu 5 tyzdnov a uz nema ani plny nos  |
|
Návrat hore |
|
 |
Jolana Ferret profesional

Založený: 07.07.2004 Príspevky: 1165 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Nedeľa 07.Okt. 2007 18:14 Predmet: |
|
|
Alergia na fretku bola v jednom prípade potvrdená. Problém je v testovacej vakcíne. Bežne ju u lekára nemajú. S alergiou sa dá žiť, ale ak má niekto silné astmatické záchvaty, tak to ohrozuje jeho život. |
|
Návrat hore |
|
 |
|