Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
maca Začiatočník

Založený: 13.05.2007 Príspevky: 16
|
Zaslal: Utorok 09.Okt. 2007 9:00 Predmet: |
|
|
Ahoj,já jsem astmatik,alergik skoro na všechno a na fretky alergii nemám.Jen mi vadí,když sipu kočkolit.To trochu pšikám,ale jinak vše v pohodě  |
|
Návrat hore |
|
 |
hena9 Poradca chovu

Založený: 20.10.2005 Príspevky: 4476 Bydlisko: Fiľakovo/BA
|
Zaslal: Sobota 01.Mar. 2008 15:58 Predmet: |
|
|
Ozval sa mi jeden záujemca o fretky ( z BA) , rád by sa stretol / išiel k niekomu kto má fretky, aby zistil či jeho deti sú alergici na fretky ,kým si nejakú zaobstarajú. Mna má trošku daleko Ak by bol niekto taký ochotný,budem rada ,ked sa ozve, dám vám potom na neho kontakt  _________________
 |
|
Návrat hore |
|
 |
Johana Ferret profesional

Založený: 14.07.2004 Príspevky: 4251 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Sobota 01.Mar. 2008 18:00 Predmet: |
|
|
Heňa, pokiaľ si ten pán chce obzrieť nekastrovaného samca v ruji, nech sa mi ozve trebárs cez SS na tomto fore. Rada mu urobím exkurziu. U Vlňáka je výhoda, že si ho môže zobrať na ruky ktokoľvek cudzí a nekusne. Takže ak je niekto potenciálny alergik, môže si odskúšať priamy kontakt s fretkou. |
|
Návrat hore |
|
 |
Shreya NEPLATIČ
Založený: 07.09.2007 Príspevky: 558 Bydlisko: Pezinok
|
Zaslal: Nedeľa 02.Mar. 2008 9:15 Predmet: |
|
|
a ak by chcel dve sialene pubertiacky, tak moze prist aj k nam  |
|
Návrat hore |
|
 |
MajaZ Admin

Založený: 07.07.2004 Príspevky: 3610 Bydlisko: Šamorín
|
Zaslal: Nedeľa 02.Mar. 2008 18:32 Predmet: |
|
|
Ak by chcel jednu sialenu pubertiacku, jednu umucenu mucednicu, tak kludne moze aj k nam, ale az tak za dva tyzdne. |
|
Návrat hore |
|
 |
Niki Poradca chovu

Založený: 23.11.2005 Príspevky: 3703 Bydlisko: Vysoká pri Morave
|
Zaslal: Pondelok 03.Mar. 2008 9:52 Predmet: |
|
|
Heni, tak mu napíš, nech obehá všetkých, aj mučenice aj pubertiačky aj rujáčikov a na 100 % zistí, či je alergický  |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Pondelok 03.Mar. 2008 10:35 Predmet: |
|
|
S pánom sme sa už na návšteve dohodli.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Anubis Člen SKCHF

Založený: 02.04.2009 Príspevky: 195 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Streda 06.Máj. 2009 12:11 Predmet: |
|
|
Neviem ako sa to robi, ale chcela by som presunut diskusiu, ktora sa zacala v poradni ako "kastracia nepomohla" a zvrtlo sa to na diskusiu o alergiach. Tak budem pokracovat tu, kto bude hladat, tak si urcite precita aj zaciatok tejto diskusie.
Kazdopadne to Soara:
Rusit vsetky potencialne alergeny v prostredi alergika je podla mna odveci. Hlavne, ked maju mestske deti (mna nevynimajuc) alergie uz pomaly na vsetko, vdaka sterilnemu prostrediu, ktore si vytvarame... . Ja mam sice potravinove alergie aj pel, ale napr. prasne prostredie mi nevadi. Tak sa teraz nezavriem do sklenenej gule! Mozno je problem pri neidentifikovanej alergii, ale alergolog by podla mna mal zistit presny alergen, aj keby mal testovaciu latku objednavat neviem odkial. _________________ Anu |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Streda 06.Máj. 2009 12:30 Predmet: |
|
|
Anu, presúvať príspevky do už jestvujúcich tém sa nedá....takže jedine že si každý skopíruje z "kastrácia nepomohla" svoj príspevok sem...a ja tie príspevky potom z "kastrácia nepomohla" vymažem.
Až si to všetcia urobia, vymažem aj tento svoj príspevok. |
|
Návrat hore |
|
 |
MajaZ Admin

Založený: 07.07.2004 Príspevky: 3610 Bydlisko: Šamorín
|
Zaslal: Streda 06.Máj. 2009 13:23 Predmet: |
|
|
K alergiam...momentalne tiez s niecim takym bojujem, bola som na alergologii a napodiv mi lekarka povedala, ze to, co mam ja nie je alergia na zvierata a ziadny zver nemusi z domu. Zistili mi velmi silnu alergiu na roztoce (nespecificke), takze ak by som chcela roztoce odstranit z domu, tak by som sa musela zavriet do sklenenej gule alebo neviem kam.
Mam taky zazitok s jedno kamoskou, maminou 2 rocneho syna, ona tazky alergik a atopik, 2 rocneho syna tiez vlaci po vsetkych doktoroch a ked sme sa bavili o tej mojej alergii tak jej poznamka "aj tak si myslim, ze to mas z tych fretiek" ma teda dostala. Oni doma ziju v cistom prostedi bez zvierat a kvetov a ako dopadli, my zijeme so zvieratami a v "neporiadku" a krpata je zdrava ako buk (prve ATB dostala az teraz v 3,5 roku).
Moje problemy su evidentne sposobene stresom a tlakom, ktory trva uz 7 rokov, z toho posledne dva su enermne, tak ten organizmus mi uz musel povedat DOST. Takze sa liecim, ale komplexne. lebo liecenie nasledkov (tj. prejavov alergie) nevyriesi problem.
Je velmi jednoduche povedat "to je urcite z.......", je to jednoduchsie ako si priznat, ze zivot, ktory clovek zije nie je to, co by chcel a co ho naplna. Ze nie je stastny a ze mu nieco sposobuje stres a talk. A to NIECO sa musi odstranit. A verte mi, ze je to velmi velmi tazke.  |
|
Návrat hore |
|
 |
|