|
Slovenský klub chovateľov fretiek oficiálne fórum SKCHF o fretkách a ich majiteľoch
|
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Mida Ferret profesional

Založený: 22.09.2008 Príspevky: 358 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Nedeľa 24.Júl. 2011 14:34 Predmet: |
|
|
Tak ma priateľ ukecal, aby sme Edovi zaobstarali kamošku Nikdy som neverila, že by sa našiel chlap, ktorý by si dobrovoľne nasťahoval do bytu ďalšieho smraďocha V každom prípade chceme už dospelú samicu, socializovanú a čistotnú (stačila mi Edova ruja a puberta )
Veľmi sa nám obom páči Charlotte http://www.fretky-ostrava.cz/fretky_detail.php?id=73 aj keď cesta do Ostravy nás vyjde toľko čo kastrácia Preto by nám veľmi pomohlo, keby mal v septembri niekto cestu tadiaľ a mohol by ju dopraviť niekam bližšie k Bratislave, napr. do Brna alebo tak...
Preto v septembri, lebo vtedy sa odsťahuje spolubývajúci z vedľajšej izby. Dovtedy nemáme kam dať väčšiu klietku. Mimochodom, už sme objednali túto klietku http://www.zoohit.cz/shop/hlodavci/klece_ohradky/pro_fretky/146160
Myslím, že na tú veľkosť bola za veľmi dobrú cenu (PayPal nám za ňu strhol 104,26 eur, to bola cena vrátane poštovného) a aj zákazníci si ju chvália. Ten rošt dole sa dá vybrať tak, aby tam ostalo len to plastové dno. Zatiaľ ju necháme v pivnici, lebo okrem toho, že zatiaľ iné miesto pre ňu nemáme, chceme do nej nasťahovať oboch smraďochov naraz, aby to Edo nemohol považovať za svoje výsostné teritórium  _________________ Chvalabohu, že fretky nedokážu lietať  |
|
Návrat hore |
|
 |
Mida Ferret profesional

|
Zaslal: Štvrtok 28.Júl. 2011 18:46 Predmet: |
|
|
Edo presrsťuje... nemyslíte, že je trošku skoro na zimnú srsť? Asi je zblbnutý z toho počasia  _________________ Chvalabohu, že fretky nedokážu lietať  |
|
Návrat hore |
|
 |
Johana Ferret profesional

Založený: 14.07.2004 Príspevky: 4251 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Štvrtok 28.Júl. 2011 19:46 Predmet: |
|
|
Možno až teraz presrsťuje zo zimnej na letnú, nie?
Vlňák mi takto na letnú strsť presrsťoval vždy až v auguste. |
|
Návrat hore |
|
 |
Mida Ferret profesional

|
Zaslal: Štvrtok 28.Júl. 2011 20:16 Predmet: |
|
|
Práveže na letnú srsť presrstil nejako okolo apríla... Ale sa mi zdá, že aj minulý rok presrsťoval 3x. Ach jaj, zas budú všade chlpy A zajtra by mala doraziť nová klietka, tak som zvedavá  _________________ Chvalabohu, že fretky nedokážu lietať  |
|
Návrat hore |
|
 |
Johana Ferret profesional

Založený: 14.07.2004 Príspevky: 4251 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Štvrtok 28.Júl. 2011 21:05 Predmet: |
|
|
Kúp si Furminátor, tým sa chlpy vyčešú super. |
|
Návrat hore |
|
 |
Mida Ferret profesional

|
Zaslal: Štvrtok 28.Júl. 2011 21:21 Predmet: |
|
|
Ďakujem za radu, poobzerám sa po tom  _________________ Chvalabohu, že fretky nedokážu lietať  |
|
Návrat hore |
|
 |
Mida Ferret profesional

|
Zaslal: Piatok 12.Aug. 2011 13:53 Predmet: |
|
|
Charlotte bola na kastrácii, keďže jej skončila ruja a pani Machovská z Ostravského útulku má s tými kastráciami samíc väčšie skúsenosti ako my (resp. ja nemám žiadne, keďže v rodine máme všetci len samcov ), rozhodli sme sa jej na kastráciu poslať peniaze, plus niečo naviac pre útulok. Všetko prebehlo v poriadku. Už sa na slečnu moc tešíme
http://www.fretky-ostrava.cz/fretky_detail.php?id=73 _________________ Chvalabohu, že fretky nedokážu lietať  |
|
Návrat hore |
|
 |
Mida Ferret profesional

|
Zaslal: Utorok 06.Nov. 2012 22:50 Predmet: |
|
|
Raz sme hore, raz sme dole, ako na horskej dráhe... blbý inzulinom k tomu sa pridal Edov panický strach, že keď sa niekam ide, tak sa ide k veterinárke, a tam sa mu bude robiť zle... tak sme sa so Sanou dohodli, že je zbytočné chodiť tam s ním na kontroly hladiny inzulinu, lebo z toho stresu ich mal aj tak vždy rozhadzane... ale ten maly truhlik si už stihol v tej malej chlpatej hlavičke spojiť tú menšiu klietku, do ktorej sme ho dávali na hladovku pred tými kontrolami s tým, že sa mu bude robiť zle, takže stačí, že ju vidí a zas robí paniku... niekedy sa ešte len zobudí a už má penu okolo papulky... ale bojujeme, prednison zatiaľ zaberá, chvalabohu...
A tá malá fúria, čo sme vzali z útulku? neskutočný čertisko v septembri sme mali svadbu a keďže sme nikoho nezohnali na stráženie, tak sme ich museli vziať do TN. S vetkou sme sa dohodli, že nám prichystá nejaké sedatívum formou gélu do striekačky a to dáme Edovi pred cestou, aby to predrichmal a nepanikáril. Manžel bol pre to a kedže nemal žiadnu tašku, tak to niesol len tak v sáčku v ruke a pred justičným palácom ho zastavil policajt, že čo to má v tej striekačke že sedatíva pre fretky... no určite, to vám tak uverím... nuž, nikdy neviete kedy chytíte drogového dílera za bieleho dňa na ulici s drogami v ruke lol, ale ine som chcela... že sa ta mala opica dokaže vyštverať na rohovu lavicu u našich som ani len netušila, lebo Edo to nikdy nedokázal, ale ona ešte vyskočila tam do rohu, kde stojí kvetináč s dracénou a v nestráženej chvíli ju do polovice vyhrabala... najväčšia haluz, že som zo zeme potom pozametala hliny iba tak za hrsť, a kde je ten zvyšok dodnes netušíme...  _________________ Chvalabohu, že fretky nedokážu lietať  |
|
Návrat hore |
|
 |
cami Člen SKCHF

Založený: 14.06.2006 Príspevky: 4765 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Streda 07.Nov. 2012 10:21 Predmet: |
|
|
Jaaaaj, zivot s fretkami je veru zaujimavy! My sme tiez zili v domneni, ze mame fretkoodolny byt, pokial sme k nasmu Jimmkovi nedoniesli Kimmku. Ta ma velmi rychlo vyviedla z omylu. Ale ved sa aj hovori, ze kam cert nemoze, posle zenu. Samicky su proste take mrsky. Az sa musim niekedy smiat, ako Jimmy na nu hladi, kam sa stvera a aj on by chcel a nemoze. Tak mu musim pomahat, hlavne teraz ked tak pribral. Totizto aj on ma inzulinom a panicky strach z ciest. Ale nas panicky strach trva uz oh mlada, ked sme ho dali kastrovat. Dovtedy sme normalne chodili von, na vylety a vsetko bolo vporiadku. Ale odkedy sme ho z veteriny priniesli po kastracii, tak neviem, ci si v tej hlavinke zapamatal, ze sa vratil z vonku s bobenkom alebo co sa mu tam odohrava. Tym, ze teraz musime tiez chodit na odmeranie glukozy, tak trpime obaja. Je mi ho nesmierne luto. Takze uplne chapem, co prezivas. |
|
Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre
|