|
Slovenský klub chovateľov fretiek oficiálne fórum SKCHF o fretkách a ich majiteľoch
|
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Shreya NEPLATIČ
Založený: 07.09.2007 Príspevky: 558 Bydlisko: Pezinok
|
Zaslal: Nedeľa 16.Sep. 2007 18:59 Predmet: |
|
|
a ja som ju chcela potesit, uz som na to setrila peniaze lebo ma chudatko uplne financne zruinovala  |
|
Návrat hore |
|
 |
xitanaf Medium

Založený: 26.05.2005 Príspevky: 157 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Pondelok 16.Jún. 2008 9:18 Predmet: |
|
|
No včera sme boli zase utrácať a videli sme tam tri fretky. Všetko albinkovia ale poviem Vám, že tieto určite nemali 8 týždnov, skor by som povedal, že sú to minuloročné. To, že mali podstielku nejaký kranulát to by mi ani nevadilo ale čo dostávali žrať ani nechcem vedieť lebo mali viditelnu hnačku a ten smrad... _________________
 |
|
Návrat hore |
|
 |
cami Člen SKCHF

Založený: 14.06.2006 Príspevky: 4765 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Pondelok 16.Jún. 2008 10:54 Predmet: |
|
|
Boze, ani nehovor. Potrebujem tam ist aj ja na nakupy. Nasej novej slecne potrebujem klietku kupit a este nejake veci pre Jimmka. A toto ma uplne odradza! Nie ten smrad, ale ten pohlad na tie papulky! V tomto obdobi najlepsie nikam nechodit, kde zvieratka predavaju! |
|
Návrat hore |
|
 |
Adelka Ferret profesional

Založený: 05.05.2008 Príspevky: 584 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Pondelok 16.Jún. 2008 11:27 Predmet: |
|
|
to je zvlastne.. mamina tam bola akurat vtedy, ked ich chovatel priniesol.. urcite su vacsie, asi tak 4-5 mesacne, mozno viac.. to neviem.. ale ked ich priniesli, boli stopro zdravi... dokonca im aj vravel, co papaju, tak nechapem preco ich krmia nejakymi patokmi... skoda reci.. inak su to vsetko samcekovia |
|
Návrat hore |
|
 |
moccagrande Ferret profesional

Založený: 08.04.2008 Príspevky: 1400 Bydlisko: Fiľakovo/Bratislava
|
Zaslal: Pondelok 16.Jún. 2008 11:49 Predmet: |
|
|
lebo obchodu ide o zisk a chovatelovi tiez...mozno si myslel, ze im budu davat to, co im povie, a mozno iba chcel mat pocit, ze si svoju ulohu splnil...a mozno bol len taky naivny, ze nevie ako to v takychto obchodoch chodi....v Amazone maju fretky na pilinach, co sa na to zle aj kuka
A ako som tam bola nakupovat, tak teta za pultom citala nejaku knihu o chove, ale inak sa mi nezda, ze by mali potrebu vediet nieco o zvieratach, co chovaju.....a to, ze vacsinou nevedia urcit ani pohlavie, to uz beriem skoro ako samozrejmost äsme tak kupovali aj korytnacky....chceli sme samceka a samicku, jednu samicku sme uz mali vtedy doma a priniesli sme samceka, o ktorom sme zistili, ze je samicka, tak sme sli vymenit a dali nam dalsieho udajne samceka, z ktoreho sa vyklula samicka. Ale neskor sme zistili, ze povodna samicka je vlastne samcek, takze to nakoniec predsalen pasovalo, aj ked kvoli chybe vlastne, no cirkus
Ale ked som bola pred tyzdnom v Zoodome, tak som fretky hladala a nemali...iba zajace a morcata (aj jedno pre alergikov, take hole bez chlpov, no nebolo velmi esteticke, co vam poviem...) |
|
Návrat hore |
|
 |
Jolana Ferret profesional

Založený: 07.07.2004 Príspevky: 1165 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Pondelok 16.Jún. 2008 17:57 Predmet: |
|
|
moccagrande, keby tam tie piliny nemali, pozeralo by sa ti na to ešte horšie. Predavači v týchto obchodoch nemajú čas čistiť neustále klietky a fretky by sa tam válali vo vlastných výkaloch. Dôležité je aby upozorňovali zákazníkov, že doma piliny používať nemajú. Najlepšie by bolo, keby sa v obchodoch nepredávali, ale o tom predavač nerozhoduje. Rozhoduje o tom majitel obchodu. |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Pondelok 16.Jún. 2008 18:27 Predmet: |
|
|
no.. tak ak mam byt uprimna, presne na to, ze fretky na pilinach nemaju byt, vobec neupozornuju.. my sme si v Amazone kupili nasu prvu fretulku a nakolko bola na piliny od nich naucena a nas na to neupozornili, tiez sme ju mali najskor v pilinach... potom sme ich velmi rychlo pratali prec, samozrejme..
co sa tych albinkov, no tak ano.. asi si chovatel myslel, ze sa o ne dobre postaraju, alebo mu to bolo jedno.. ja by som ich uz potom radsej darovala do dobrych ruk.. ved kolko je takych ludi, co si to zvieratko kupit nemozu a velmi po nom tuzia a urcite sa on vyborne postaraju...
no ano, to morciatko tam stale je... nikto ho, chudatko, nechce keby nebolo take drahe a mali by sme este jednu klietku navyse, vzala by som si ho.. moja mama je aj tak alergik na nahodou bolo chutne.. nabuduce pripojim fotky.. mam ich na kompe teda.. ak sa mi to podari ovsem.. to malicke aj trochu povyrastlo a ostatne morciatka ho asi nemaju moc v laske, lebo bolo troska dodriapane  |
|
Návrat hore |
|
 |
Shreya NEPLATIČ
Založený: 07.09.2007 Príspevky: 558 Bydlisko: Pezinok
|
Zaslal: Pondelok 16.Jún. 2008 19:19 Predmet: |
|
|
ja som tam bola minuly tyzden a pozerali sme, ci nemaju fretky a nemali ich vobec, morciatko bolo uzasne, taky potkanik  |
|
Návrat hore |
|
 |
xitanaf Medium

Založený: 26.05.2005 Príspevky: 157 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Pondelok 16.Jún. 2008 19:35 Predmet: |
|
|
Adelka Napísal: | t.. urcite su vacsie, asi tak 4-5 mesacne, mozno viac.. to neviem.. |
no my samčeka albina máme tak môžem porovnávať a to čo som videl, neviem neviem. ten jeden menší mohol mať cca. 5 mesiacov ale ostatok mal podstatne viac. A tu je zasa otázka odkial pochádzajú tie fretky ked majú údajne menej ako rok ale viac ako 5 mesiacov? Ja z toho zase len vyvodzujem, že ide o tzv. druhý vrh v roku. Ale je to môj názor a špekulácia... _________________
 |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Pondelok 16.Jún. 2008 21:09 Predmet: |
|
|
xitanaf, je to mozne.. ja som sa s albinmi este nazivo nestretla, takze si netrufam sa s tebou nijako hadat no v kazdom pripade su nadherni.. len ma mrzi, ze o nich nie je tak dobre postarane.. pokial maju naozaj tak vela, ako pises, no tak potom by ma zaujimal tn dovod, preco sa ich majitel zbavoval... nezda sa mi normalne zbavovat sa fretky vyssieho veku |
|
Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre
|